Rezervaţia ştiinţifică „Pădurea Domnească”

Rezervaţia ştiinţifică „Pădurea Domnească”

Atracție Turistică

Descriere

Rezervaţia „Pădurea Domnească” este amplasată în lunca răului Prut şi este unică prin biodiversitatea ei, tipurile de soluri şi vegetaţie, relief.
Rezervaţia se întindere o suprafaţă de circa 6.032 ha şi conţine una din cele mai vechi păduri din lunca Prutului şi una din cele mai vechi păduri de luncă din Europa.
Aici au supravieţuit peste 700 de specii din cele 1200 ale florei autohtone înregistrate în republică. Pe o suprafaţă de peste 40 ha cresc stejari seculari ce depăşesc vîrsta de 250 de ani, iar cel mai viguros stejar are 450 de ani, înălţimea peste 35 m şi lungimea circumferinţei tulpinii la nivelul staturii umane de peste 9 m. Rezervaţia conţine o mulţime de rarităţi ale faunei: cerbul nobil, vidra, pisica sălbatică, jderul de pădure, jderul de piatră, nevăstuica, lopătarul, egreta mare albă, lebăda, etc.
Mîndria Rezervaţiei o constituie zimbrii, aduşi în anul 2005 din Polonia (zimbrii au existat pe aceste meleaguri din cele mai vechi timpuri, dar au dispărut la începutul sec. XX).
„Pădurea Domnească” reprezintă un adevărat muzeu sub cerul liber, un laborator ştiinţific de studii şi restabilire a biodiversităţii.
Adresa: satul Balatina, raionul Glodeni.

Statistici

35 Views
0 Rating
0 Favorite
0 Share

Harta

Este afacerea ta?

Is this your business?

Claim listing is the best way to manage and protect your business.